Kako odabrati najbolji uredski stol

Kako odabrati najbolji uredski stol

Stolovi dolaze u različitim oblicima i veličinama. Lako je pomisliti kako samo trebate odabrati onaj koji izgleda onako kako želite i koji se uklapa u vaš prostor, ali postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Dok smo na poslu, mnogo sati provodimo sjedeći za svojim stolovima, pa kako pronaći stol koji ne samo da izgleda kao dio, već i da odgovara radnom prostoru i vašim svakodnevnim zadacima?

DVA VAŽNA PITANJA

Koliko ćete vremena u danu u prosjeku provesti za svojim stolom?

Ako za svojim stolom sjedite samo nekoliko sati dnevno, stol nemora biti tako velik ili izdržljiv. To znači da se vjerojatno možete izvući odabirom jednog jednostavno na temelju stila koji vam se najviše sviđa. S druge strane, ako za stolom radite od jutra do večeri, morate pažljivije razmisliti o veličini, dizajnu, kvaliteti i funkcionalnosti. Ukoliko radite dugo, možda biste također željeli razmisliti o nadogradnji na elektropodizni stol, kako biste spriječili štetno sjedilačko ponašanje.

Što trebate imati pri ruci dok radite?

Ako trebate staviti puno stvari na svoj stol, kao što je stolno računalo, kao i bilo koji prijenosni uređaj, fiksni telefon, jedinicu za sortiranje papirologije i još mnogo toga, morati ćete odabrati veliku radnu površinu kako bi smjestili sve. Međutim, ako imate samo prijenosno računalo i mobitel, onda možete jednostavno raditi za mnogo manjim stolom i uštedjeti prostor u uredu za druge stvari – arhivu, ako vam je potrebna ili možda udobnu sofu. Naravno, to će ovisiti i o tome koliko je prostora dostupno u uredu. Ako imate ograničen prostor, ali trebate puno radnog prostora, razmislite o odabiru stola drugačijeg oblika ili o postavljanju pregrade s kliznom trakom kako biste oslobodili prostor.

DIZAJN

Ravna ili pravokutna radna površina

Pravokutni stolovi prostorno su učinkoviti i često se koriste u uredima gdje je prostor ograničen. Idealni su za postavljanje jedan nasuprot drugog pri stvaranju grupe radnih stanica i lako se mogu odvojiti particijama i pregradama.

Zaobljena površina

Uredski stolovi s zaobljenom radnom površinom omogućuju vam da sjednete bliže svom radnom mjestu, što vam daje udoban i ergonomski radni položaj s dobrom potporom za ruke.

Kutni stolovi

Ergonomski kutni stolovi kutni stolovi ili veći modeli u obliku slova L dobro se uklapaju u sobe nezgrapnog oblika u kojima želite iskoristiti kutne prostore, ostavljajući središnji prostor prostorije slobodnim za stol za sastanke, na primjer. Za ljude koji su zatrpani papirologijom i fasciklama na svojoj radnoj stanici, ova vrsta stola daje dovoljno prostora za rad bez osjećaja skučenosti. Dizajn u obliku slova L također je savršen za održavanje sastanaka izravno za vašim stolom.

STIL

Odabir boje i vrste drveta

Većina uredskih stolova danas je izrađena od laminata. Laminat je materijal koji se lako održava, dizajniran da izgleda kao pravo drvo koje ne blijedi i koje je otporno na ogrebotine, te će izdržati svakodnevnu upotrebu u užurbanim uredima. Ako prolijete svoju jutarnju kavu po laminatu ili zaboravite staviti podmetač, nema potrebe za brigom, jer će se samo obrisati. Alternativno, furnir završava sa tankim slojem pravog drva. Budući da je pravo drvo, izgledat će prirodnije. Međutim, s vremenom furnir će izblijedjeti od izlaganja svjetlu i može se lako ogrebsti. Općenito je bolje da se koristi u sobama za prezentacije ili u salama za sastanke nego za svakodnevnu uredsku upotrebu.

Oba materijala dostupna su u spektru boja drveta, ali laminat također dolazi u modernijim tonovima crne, bijele i sive boje – popularan izbor u modernom uredu.

ZNAČAJKE I DODACI

Elektropodizni uredski stolovi

Sjedilački način života predstavlja jednu od velikih opasnosti za zdravlje našeg vremena, a cjelodnevno sjedenje za stolom jedan je od najvećih čimbenika rizika. Na sreću, tome se može suprotstaviti korištenjem aktivnog uredskog namještaja, kao što je elektropodizni stol. Prebacivanje između sjedenja i stajanja tijekom dana savršen je način da održite svoje tijelo u pokretu i izbjegnete bolove povezane s cijelodnevnim sjedenjem u istom položaju. Elektropodizni stolovi skuplji su od standardnih, ali na tržištu su dostupne opcije s dobrim vrijednostima, poput onih iz AJ Proizvoda i oni su isplativo dugoročno ulaganje u vaše zdravlje i dobrobit. Iz poslovne perspektive, pokazalo se i da povećavaju produktivnost.

Pregrada s kliznom trakom

Pregrada s kliznom trakom inovativan je način da skinete monitor ili prijenosno računalo s radne površine tako da imate više radnog prostora. Možda ćete moći ugraditi i pomičnu kartoteku za važne dokumente. Klizna traka nalazi se na stražnjoj strani radne ploče i integrirana je u zaslon stola na udobnoj visini za gledanje zaslona. Ako ne možete stati na veći stol jer imate ograničen prostor, ali vam uvijek nedostaje prostora za rad, ovo je jednostavno, ali vrlo učinkovito rješenje.

Ostali dodaci

Drugi jednostavni dodaci također bi mogli učiniti vaš rad učinkovitijim i organiziranijim: ladičar koji stane uz ili ispod stola za sve važne papire, držač kablova za sprječavanje neurednih zapetljanih žica ili nosač monitora kako biste osigurali da je vaš monitor podešen na savršenoj visini, na raspolaganju vam je mnogo opcija za prilagođavanje radnog prostora. Dodajte osobne dodatke kao što su obiteljske fotografije, biljka ili blagdanske uspomene kako biste se na poslu osjećali kao kod kuće.

Nemojte raditi oko svog stola, pobrinite se da vaš stol radi za vas!