Uvjeti prodaje

Uvod u AJ Proizvodi Uvjete poslovanja

Možete kupiti na AJ Proizvodima (Larix Plus d.o.o.) narudžbom putem interneta, pozivom ili slanjem emaila. Posjetite našu kontakt stranicu za sve kontakt informacije. Narudžbe poslane preko weba ajproizvodi.com i kod AJ Proizvoda (Larix Plus d.o.o.) mogu se isporučiti samo unutar Hrvatske. Ukoliko se nalazite izvan Hrvatske posjetite ajgroup.com kako biste saznali može li AJ Grupa isporučiti proizvod tamo gdje se nalazite.

Nastojimo pružiti izvrsnu uslugu svim našim klijentima. Koristite naša Često postavljana pitanja i Uvjete poslovanja da pronađete odgovore na sva pitanja koja imate, ili nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći na bilo koji način.

AJ Grupa ekološki je svjesna i ulaže sve napore da reciklira otpadnu ambalažu gdje je to moguće.

Podaci o tvrtki i Uvjeti prodaje

Naziv tvrtke: Larix Plus d.o.o..
Adresa: Varaždinska ulica II odvojak 4, 42000, Varaždin - Jalkovec
Matični broj: 4353773
OIB: 11726361485

Cijene i plaćanje

1. Cijene

Sve cijene izražene su u HRK. Po zadanom prikazu sve naše cijene prikazane su bez PDV-a. PDV će se dodati pri naplati. Cijene s uključenim PDV-om možete vidjeti na našoj web stranici odabirom izmjene PDV-a u gornjem lijevom kutu ekrana. Alternativno, cijene će biti prikazane s uključenim PDV-om ako se prijavite kao privatan korisnik. Zadržavamo pravo promjene naših cijena u bilo kojem trenutku. U slučaju da je proizvod naveden s netočnom cijenom ili netočnim podacima zbog tipografske pogreške ili netočnih informacija primljenih od naših dobavljača, AJ Proizvodi (Larix Plus d.o.o.) ima pravo odbiti ili otkazati sve narudžbe za taj proizvod.

2. Načini plaćanja

Plaćanje je moguće na jedan od sljedećih načina:

1.) Općom uplatnicom, virmanom ili internet bankarstvom prije dostave
KORISNIK: Larix Plus d.o.o.
OIB: 11726361485
IBAN: jedna od ponuđenih banaka (vidi popis banaka niže)
MODEL: 00 i upišite broj ponude-predračuna
– kod plaćanja općom uplatnicom, virmanom ili putem Internet bankarstva molimo Vas da navedete u opisu plaćanja INTERNET KUPOVINA i broj narudžbe

Računi u bankama:

Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR0624840081107294623

Zagrebačka banka d.d.
IBAN: HR2123600001102719854

Addiko Bank d.d.
IBAN: HR5625000091101495453

2.) Pouzećem prilikom preuzimanja
Plaćate kuriru iznos za naručeni paket.

3. Odgoda plaćanja

Društva s ograničenom odgovornošću s kojima konstantno surađujemo mogu dobiti odgodu plaćanja.Nakon što je vaša roba isporučena, od nas ćete dobiti račun s rokovima plaćanja od 30 dana od datuma računa. Ako račun nije plaćen nakon datuma dospijeća, zadržavamo pravo zaračunati zateznu kamatu od 2%. Zadržavamo pravo obustaviti danu odgodu plaćanja u bilo kojem trenutku zbog kašnjenja plaćanja ili promjene kreditnog statusa kupca. Također zadržavamo pravo isporuke robe pouzećem.

Zahtijevamo službenu narudžbu ili broj narudžbenice za sve narudžbe. Molimo da se ove informacije pošalju emailom na info@larix.hr. Bez broja narudžbenice nećemo moći naručiti robu i zahtijevat ćemo plaćanje po predračunu. Ne možemo prihvatiti ime osobe umjesto broja narudžbenice.

Računi će biti poslani emailom na navedenu adresu emaila za račune. Odgovornost kupca je osigurati ispravnu email adresu za račune. Kupac nas mora obavijestiti u trenutku narudžbe ako se računi ne mogu prihvatiti putem emaila. Sve izmjene računa zbog toga što je korisnik dao netočne podatke idu na štetu kupca i iste ne odgađaju dospijeće računa.

4. Obrada i potvrda narudžbe

Larix Plus potvrditi će vašu narudžbu u pisanom obliku na navedenu email adresu. Narudžbe ručno obrađuje naš prodajni tim, a potvrda narudžbe biti će poslana u roku od 24 sata. Narudžbe poslane vikendom ili državnim praznicima biti će obrađene sljedećeg radnog dana. Molimo vas da provjerite ima li u vašoj narudžbi bilo kakvih grešaka i da nas što prije obavijestite ako budu potrebni ispravci. Napominjemo da niti obrada plaćanja niti primitak potvrde narudžbe ne predstavljaju pravno obvezujući ugovor. Zadržavamo pravo otkazivanja narudžbe u bilo kojem trenutku prije računa. Ako se pojavi potreba za otkazivanjem narudžbe, Larix Plus će o tome obavijestiti kupca u pisanom obliku.

5. Promotivni kodovi

Ako imate važeći promotivni kod, možete ga unijeti kada dođete na stranicu Naplata prilikom naručivanja. Svaki promotivni kod ima svoja vremenska ograničenja i određeni postotak popusta. Promotivni kodovi ne mogu se koristiti zajedno s bilo kojom drugom ponudom ili već postojećim proizvodima na popustu (uključujući snižene cijene i paketne ponude). Važeći su samo promotivni kodovi koji se oglašavaju na ajproizvodi.com ili na ostalim društvenim i promotivnim materijalima; kodovi dostupni na web stranicama trećih strana možda neće biti valjani. Ako imate problema s unosom promotivnog koda, slobodno nas kontaktirajte.

6. Ponuda

Rado ćemo vam dati službenu ponudu za bilo koju robu koju želite naručiti. Ponude vrijede 30 dana od datuma izdavanja. Molimo kontaktirajte nas

7. Vlasništvo

Larix Plus d.o.o. zadržava puno vlasništvo nad robom sve dokle se ne primi potpuna uplata.

Dostava i montaža

1. Gdje dostavljamo

Dostavljamo u cijeloj Hrvatskoj. Međutim, isporuke na otoke podliježu dodatnim naknadama (vidi točku 2). Ne možemo dostaviti na adrese izvan Hrvatske.

Za adrese stanovanja možemo dostaviti samo do ulaznih vrata. Za poslovne adrese dostavljamo na recepciju za prijem robe ili u skladište pod uvjetom da nema stepenica koje ometaju pristup zgradi. Možda ćemo moći organizirati dostavu na drugi kat ako je to potrebno; to će uzrokovati dodatnu naknadu (vidi točku 5). Molimo kontaktirajte nas za detalje. Imajte na umu da se ambalaža i palete neće ukloniti (vidi točku 3).

2. Troškovi dostave

Iznos troškova dostave biti će izražen na ponudi. Cijena troškova dostave može se razlikovati ovisno o robi, odnosno njenoj težini i načinu pakiranja kao i udaljenosti mjesta isporuke.

3. Uvjeti isporuke

Odgovornost kupca je osigurati da su podaci o dostavi točni, da je netko dostupan za primitak robe prilikom isporuke i da ne postoje fizička ograničenja ili ograničenja parkiranja koja bi spriječila pristup dostavnom vozilu. Ako ne možemo izvršiti isporuku zbog netočnih podataka koje je dostavio kupac ili ako nitko nije dostupan za primitak robe, ista će biti vraćena u naše skladište. Ako se to dogodi, kupcu će se naplatiti ponovna isporuka. Molimo kontaktirajte nas za detalje.

Dostava se vrši samo do prizemlja. Za adrese stanovanja dostavljamo do ulaznih vrata. Za poslovne adrese dostavljamo na recepciju za prijem robe ili u skladište pod uvjetom da nema stepenica koje ometaju pristup zgradi. Odgovornost kupca je da nas obavijesti ako dostava nije u prizemlju. Uz nadoplatu se može dogovoriti usluga prijenosa (vidi točku 5).

Veće isporuke vršit će se na paleti. Kupac je odgovoran za skidanje robe s palete i zbrinjavanje cjelokupne ambalaže, uključujući i samu paletu. Ako to ne možete učiniti, kontaktirajte nas prije isporuke.

4. Vrijeme isporuke

Cilj nam je isporučiti vašu narudžbu što je brže moguće. Naši rokovi isporuke razlikuju se od proizvoda do proizvoda. Vrijeme isporuke za određeni proizvod možete saznati pozivom na naš kontakt broj, a taj podatak možete i vidjeti na samoj ponudi. Iako očekujemo da ćemo biti u mogućnosti isporučiti vašu robu u skladu s tim, ne jamčimo isporuku u navedenom roku zbog nepredviđenih situacija u transportnom prijevozu. Napominjemo da su rokovi isporuke prikazani radnim danima i ne uključuju vikende i praznike. Dostava u udaljenija područja može dodati 1-2 dana procijenjenom vremenu isporuke. Vaš procijenjeni datum isporuke potvrditi ćemo na potvrdi vaše narudžbe. Nastojimo vas obavijestiti ako dođe do eventualnog kašnjenja vaše isporuke, ali ne jamčimo isporuku na navedeni dan. Imajte na umu da dulje vrijeme isporuke za jednu stavku može odgoditi cijelu vašu narudžbu; kontaktirajte nas ako želite da podijelimo vašu narudžbu. Zadržavamo pravo djelomične dostave vaše narudžbe.

5. Usluge montaže i dostave

Mnogi od naših proizvoda isporučuju se nesastavljeni kako bi troškovi dostave bili što niži za vas, našeg kupca. Informacije o tome dolazi li proizvod sastavljen ili nesastavljen možete pronaći pod specifikacijama proizvoda na svakoj stranici proizvoda. Za narudžbe u vrijednosti iznad 10.000,00 kn (bez PDV-a) u mogućnosti smo dogovoriti sastavljanje i ugradnju proizvoda uz nadoplatu. Molimo kontaktirajte nas za više informacija. Nažalost, trenutno ne možemo ponuditi ovu uslugu za narudžbe u vrijednosti niže od 10.000,00 kn (bez PDV-a).

Ukoliko želite uslugu montaže, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo dogovorili same uvjete iste.

6. Izgubljene ili oštećene narudžbe u transportu

Iako nastojimo svesti štete i gubitke prilikom isporuke na minimum, postoje slučajevi u kojima se proizvodi mogu isporučiti oštećeni. U slučaju da vaša roba stigne oštećena, slijedite dolje navedeni postupak. Obratiti ćemo vam se s rješenjem u najkraćem mogućem roku, a najkasnije dva radna dana nakon obavijesti o šteti.

Poslovni korisnici

Molimo vas da nam pomognete tako da provjerite svoju robu prilikom isporuke i uočite eventualna vidljiva oštećenja ili nedostatak. Imate pravo zamoliti dostavljača da pričeka dok provjerite svoju robu. Nemojte potpisivati ​​da je roba zaprimljena ako vidite bilo kakva oštećenja na robi ili pakiranju te Vas molimo da u skladu s tim zatražite podatke od dostavljača i zatim nas kontaktirate kako biste nas obavijestili u najkraćem mogućem roku o nastaloj šteti, a najkasnije u roku od 3 dana nakon primitka Vaše isporuke kako bismo dogovorili zamjenu. Imate 3 dana od datuma isporuke da otpakirate svoju robu i provjerite je li sam proizvod ima skrivenih oštećenja i da se uvjerite da su svi dijelovi uključeni u isporuku. Skrivena oštećenja i nedostaci moraju se prijaviti našem timu za korisničku podršku u roku od 3 dana od primitka vaše isporuke. Ako Vaša isporuka uključuje veći broj artikala, molimo Vas da nastojite provjeriti svu isporučenu robu. Imajte na umu da nakon 3 dana povrat neće biti prihvaćen zbog oštećenja i da možete biti odgovorni za sve troškove povrata i zamjene. Kako bismo olakšali potraživanje štete, zahtijevat ćemo fotografije oštećenja i na ambalaži i na proizvodu. AJ Proizvodi/Larix plus neće prihvatiti zahtjeve za štetu na robu koja je premještena u drugu zgradu ili mjesto od one na koju smo mi isporučili. U slučaju reklamacije štete, kupac ima pravo na zamjensku robu (ili zamjenske dijelove, ovisno o šteti o kojoj je riječ) besplatno ili na puni povrat novca (uključujući sve troškove dostave);Larix plus ne prihvaća daljnju odgovornost prema kupcu.

Privatni korisnici

Molimo vas da nam pomognete tako da provjerite svoju robu prilikom isporuke i uočite eventualna vidljiva oštećenja ili nedostatak. Imate pravo zamoliti dostavljača da pričeka dok provjerite svoju robu. Nemojte potpisivati ​​da je roba zaprimljena ako vidite bilo kakva oštećenja na robi ili pakiranju te Vas molimo da u skladu s tim zatražite podatke od dostavljača i zatim nas kontaktirate kako biste nas obavijestili u najkraćem mogućem roku o nastaloj šteti kako bismo dogovorili zamjenu. Ako je roba zaprimljena kao neoštećena, raspakirajte je i što prije provjerite ima li oštećenja ili dijelova koji nedostaju. Skrivenu štetu morate prijaviti našem timu za korisničku podršku u roku od 24 sata od primitka vaše isporuke. Dogovoriti ćemo se za besplatnu zamjenu koja će vam doći u najkraćem mogućem roku. Imajte na umu da nakon 24 sata povrat neće biti prihvaćen zbog oštećenja u transportu i da možete biti odgovorni za sve troškove povrata i zamjene (prema našoj politici povrata). Kako bismo olakšali potraživanje štete, zahtijevat ćemo fotografije oštećenja i na ambalaži i na proizvodu. U slučaju reklamacije štete, kupac ima pravo na zamjensku robu (ili zamjenske dijelove, ovisno o šteti o kojoj je riječ) besplatno ili na puni povrat novca (uključujući sve troškove dostave); Larix plus ne prihvaća daljnju odgovornost prema kupcu.

7. Uvjeti dostave

Naši standardni uvjeti isporuke su DAP- Isporuka na mjesto koju vršimo preko našeg logističkog partnera Mail Boxes Etc. ili jedne od mreže kurira ukoliko se vaša narudžba šalje izravno od našeg dobavljača. Odlučite li se za kupnju vlastitim unaprijed dogovorenim prijevozom - FCA primjenjuju se uvjeti prijevoznika i tada kupac postaje odgovoran za organiziranje prijevoza, potraživanja od osiguranja i sva ostala pitanja prijevoza. Svi uvjeti isporuke su u skladu s INCOTERMS 2010.

8. Viša sila

Larix Plus nije odgovoran za bilo kakvo kašnjenje ili neuspjeh koji je posljedica Božjeg djela, rata, nereda, ekstremnih vremenskih uvjeta, štrajkova ili bilo kojih drugih okolnosti koje su izvan naše kontrole.

Povrati, otkazivanje i promjene

Naša politika povrata pokriva robu koja se vraća Larix Plusu jer je kupac naručio pogrešan artikl ili više ne želi naručenu robu. Roba koja je oštećena prilikom isporuke pokrivena je našom politikom oštećenja u transportu. Roba koja je neispravna ili koja se smatra neprikladnom za namjenu pokrivena je našim jamstvom na proizvod.

Imajte na umu kako Larix Plus ima zasebnu politiku povrata za poslovne i privatne korisnike.

Politika povrata za tvrtke

1. Politika povrata

Kupac ima pravo vratiti robu u roku od 14 dana od isporuke pod sljedećim uvjetima - roba mora biti nekorištena, nesastavljena/sastavljena, ovisno o tome kakva je zaprimljena, u originalnom pakiranju i u stanju za ponovnu prodaju. Imajte na umu da se troškovi dostave neće vratiti. Kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o eventualnom povratu.

1.1 Povrat robe u Larix Plus

Kupac ima dvije mogućnosti prilikom povrata robe u Larix Plus.

Prikup robe od strane Larix Plusa

Larix Plus može dogovoriti preuzimanje artikala koji se vraćaju. Za to ćemo naplatiti malu naknadu. Ova će se naknada skinuti s konačnog iznosa povrata.

Odgovornost kupca je biti prisutan u trenutku preuzimanja i osigurati da je roba spremna za preuzimanje. Ako je roba isporučena na paleti, prije preuzimanja mora biti ponovno paletirana, zamotana i osigurana. Larix Plus zadržava pravo naplate dodatne naknade ako se propusti unaprijed dogovoreno preuzimanje ili roba nije spremna za transport.

Molimo kupce da fotografiraju vraćene pakete i palete prije njihovog preuzimanja kako bi dokazali stanje robe prije predaje kuriru.

Larix Plus preuzima punu odgovornost za stanje robe od mjesta preuzimanja.

Povrat robe u Larix Plus vlastitom organizacijom prijevoza

Kupci imaju mogućnost da sami vrate robu o svom trošku i riziku. Ako želite koristiti vlastitu prijevozničku tvrtku, kontaktirajte nas kako bismo dobili potrebne upute.

Imajte na umu da ako Larix Plus ne organizira povratni prijevoz, tada je kupac odgovoran za stanje robe sve dok je Larix Plus ne zaprimi. Larix Plus tada neće nadoknaditi nikakvu štetu na vraćenim proizvodima koju je prouzročila prijevoznička tvrtka kupca, a odbitak će biti napravljen od iznosa koji treba vratiti.

1.2 Obrada povrata

Larix Plus će tražiti od kupca da nam dostavi fotografije bilo koje robe koju treba vratiti. Zadržavamo pravo tražiti dodatne fotografije ukoliko smatramo da je to potrebno. Naš tim za korisničku podršku koristiti će dostavljene fotografije za procjenu stanja robe na ljestvici u nastavku. Ova ljestvica će odrediti je li potrebno izvršiti bilo kakve odbitke za povrat novca ovisno o stanju robe. Procjena se vrši prema nahođenju tima za korisničku podršku; ako kupac ospori odluku, tražiti ćemo dodatne fotografije ili dokaze koji potkrjepljuju tu tvrdnju. Ako je Larix Plus dogovorio preuzimanje, iznos povrata će biti dogovoren s kupcem prije preuzimanja. Ako kupac koristi vlastitu prijevozničku tvrtku, Larix Plus će ponovno pregledati vraćene artikle nakon primitka i zatim u skladu s time obraditi povrat novca. Obavijestiti ćemo kupca ako treba izvršiti odbitke.

Izvrsno stanje/može se ponovno prodati (puni povrat)
 • Originalno pakiranje, zapakirano kako je bilo prilikom isporuke ili s minimalnom upotrebom ljepljive trake za zatvaranje kutije ako je potrebno
 • Uključeni svi dijelovi, komponente i upute
 • Neiskorišteno
 • Nesastavljeno/sastavljeno ( ovisno o tome kako je artikl isporučen )
 • Nema oštećenja na artiklu ili pakiranju
Vrlo dobro stanje (20% odbitak)
 • Neka oštećenja na originalnom pakiranju, pakiranje je ponovno složeno tako da kutija ne izgleda kao nova
 • Svi dijelovi, komponente i upute uključeni
 • Neiskorišteno
 • Nesastavljeno/sastavljeno ( ovisno o tome kako je artikl isporučen )
 • Nema oštećenja na samom artiklu
Zadovoljavajuće stanje (40-60% odbitak)
 • Nedostaje originalno pakiranje
 • Nedostaju neki dijelovi, komponente ili upute
 • Znakovi korištenja
 • Montaža određenih komponenti
 • Mala oštećenja na samom artiklu
Loše stanje (80 – 100% odbitak; Larix Plus može odbiti prihvatiti artikl kao povrat)
 • Nedostaje originalno pakiranje
 • Nedostaje niz dijelova i komponenti
 • Veći znakovi korištenja
 • Artikl je sastavljen
 • Artikl je oštećen i nije ga više moguće koristiti
Larix Plus zadržava pravo naplatiti dodatnu naknadu za obnavljanje zaliha za artikle koji se vraćaju zbog greške kupca. Nastojimo svesti ove troškove na minimum. Imajte na umu da se troškovi dostave neće vratiti.

1.3 Roba koja se ne može vratiti

Kupac nema pravo povrata ako roba spada u jednu od sljedećih kategorija.
 • Proizvodi po narudžbi. Neki proizvodi u našem asortimanu označeni su kao izrađeni po narudžbi i ne mogu se vratiti. Ovi proizvodi su kao takvi istaknuti na pojedinačnim stranicama proizvoda na našoj web stranici. Ove informacije možete pronaći pod specifikacijama proizvoda. To će također biti potvrđeno na potvrdi vaše narudžbe. Morate nas kontaktirati odmah, a najkasnije 24 sata od primitka potvrde narudžbe ako želite otkazati. Odbijene isporuke proizvoda po narudžbi ne podliježu povratu novca.
 • Otirač po mjeri. Otirač izrezan iz role, bilo od strane kupca ili od strane Larix Plusa, ne mogu se vratiti. Preporučamo da kupac zatraži uzorak otirača prije narudžbe kako bi se uvjerio da je to ono što mu zaista treba.
 • Personalizirani proizvodi i posebno naručeni artikli izvan našeg standardnog asortimana. To uključuje proizvode koji su izrađeni ili prilagođeni vašim zahtjevima, npr. drugačiju boju ili veličinu po narudžbi, kao i proizvode za koje je kupac tražio da Larix Plus nabavi izvan našeg standardnog asortimana.
 • Roba naručena u količini većoj od 50 osim ako uzorak proizvoda nije naručen prije narudžbe za punu količinu.
 • Roba čija je ukupna vrijednost narudžbe veća od 10.000,00 kuna u vrijednosti (bez PDV-a) osim ako su uzorci proizvoda naručeni prije narudžbe za punu količinu.

1.4 Razmjene

U slučaju da kupac napravi pogrešku sa svojom narudžbom i zahtijeva zamjenu, Larix Plus zadržava pravo naplate preuzimanja, ponovne dostave i obrade povrata. Originalna roba mora biti u stanju za ponovnu prodaju prema gore navedenim kriterijima.

1.5 Povrat novca

Obraditi ćemo vaš povrat u roku od 14 dana od primitka vašeg povrata ili zahtjeva za otkazivanje.

Napominjemo da se troškovi dostave neće vratiti, osim ako Larix Plus nije uspio pružiti uslugu prema dogovoru.

2. Otkazivanje narudžbe

Ako želite otkazati svoju narudžbu, molimo vas da nas o tome obavijestite što je prije moguće kako ne bi bilo nepotrebnih troškova. Imajte na umu da otkazivanje narudžbe nakon slanja može uzrokovati dodatne troškove. Ovisno o veličini robe, ti troškovi mogu biti visoki. Larix Plus zadržava pravo naplate bilo kojeg iznosa do pune vrijednosti robe ako se otkaže netom prije isporuke. Nakon što je roba poslana, troškovi dostave neće biti vraćeni. Kupac nema pravo otkazati artikle izrađene po narudžbi (kako je navedeno u opisu proizvoda) nakon prva 24 sata; svako otkazivanje takvih artikala naplatiti će se po punoj vrijednosti robe.

3. Odbijene isporuke

Ako je roba odbijena prilikom isporuke, Larix Plus će je vratiti u skladište i kontaktirati kupca kako bi dogovorili ponovnu isporuku. Ako se to dogodi, kupcu će se naplatiti ponovna isporuka. Ako kupac robu više ne želi ili se ne može dogovoriti ponovna dostava s kupcem, Larix Plus će to smatrati otkazanom narudžbom i zadržava pravo naplatiti kupcu bilo koji iznos do pune vrijednosti robe.

4. Izmjena vaše narudžbe

Ukoliko želite na bilo koji način promijeniti svoju narudžbu, javite nam se što je prije moguće kako bismo izbjegli nepotrebne troškove. Imajte na umu da promjena vaše narudžbe nakon slanja možda neće biti moguća i/ili može uzrokovati dodatne troškove.

Politika povrata za potrošače/privatne korisnike

Kako je definirano Zakonom o zaštiti potrošača iz 2019., "potrošač" je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

1. Politika povrata

Kupac ima pravo vratiti robu u roku od 14 dana od isporuke pod sljedećim uvjetima. Imajte na umu da će povrat biti prihvaćen samo ako kupac ima pismeni pristanak Larix Plus-a prije povrata robe. Roba mora biti nekorištena, nesastavljena, u originalnom pakiranju i stanju za ponovnu prodaju. Larix Plus zadržava pravo odbitka za sve dijelove koji nedostaju ili znakove oštećenja. Imajte na umu da se troškovi dostave neće vratiti. Ova politika ne utječe na vaša zakonska prava. Kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o povratu.

1.1 Povrat robe u Larix Plus

Kupac ima dvije mogućnosti prilikom povrata robe u Larix Plus.

Prikup robe od strane Larix Plusa
Larix Plus može dogovoriti preuzimanje proizvoda koji se vraćaju. Za to ćemo naplatiti naknadu. Ova će se naknada skinuti s konačnog iznosa povrata. Način za izračun troškova ovisi o težini te broju paketa, a ako je u pitanju paletizirana roba obračun se vrši prema vrsti palete na kojoj je roba pakirana kao i poštanskom broju prikupa. Cijene se obračunavaju prema važećem cjeniku na dan prikupa.

Imajte na umu ako roba zahtijeva preuzimanje s adrese izvan Hrvatske, Larix Plus će naplatiti dodatnu naknadu za povratni prijevoz.

Odgovornost kupca je biti prisutan u trenutku preuzimanja i osigurati da je roba spremna za preuzimanje. Ako je roba isporučena na paleti, morat će se ponovno paletirati, zamotati i osigurati prije preuzimanja. Ako kupac to ne može učiniti, mora obavijestiti Larix Plus prije preuzimanja kako bismo mogli napraviti potrebne dogovore. Larix Plus zadržava pravo naplate dodatne naknade ako se propusti unaprijed dogovoreno preuzimanje ili roba nije spremna za transport.

Molimo kupce da fotografiraju vraćene pakete i palete prije njihovog preuzimanja kako bi dokazali stanje robe prije predaje kuriru.

Larix Plus preuzima punu odgovornost za stanje robe od mjesta preuzimanja iz prostorija kupca. Obradit će se povrat cjelokupnog iznosa dogovorenog s kupcem (vidi #1.2).

Povrat robe u Larix Plus vlastitom organizacijom prijevoza

Kupci imaju mogućnost da sami vrate robu o svom trošku i riziku. Ako želite sami organizirati povratni prijevoz, kontaktirajte nas kako bismo dobili povratnu adresu i upute.

Imajte na umu da ako Larix Plus ne organizira povratni prijevoz, tada je kupac odgovoran za stanje robe sve dok je ne primi i potpiše na navedenu adresu za povrat. Larix Plus neće pokriti nikakvu štetu na vraćenim proizvodima koju je prouzročila prijevoznička tvrtka kupca, a odbitak će biti napravljen od iznosa koji treba vratiti.

1.2 Obrada povrata

Larix Plus će tražiti od kupca da dostavi fotografije bilo koje robe koju treba vratiti. Zadržavamo pravo tražiti dodatne fotografije ako je potrebno. Naš tim za korisničku podršku koristit će dostavljene fotografije za procjenu stanja robe na ljestvici u nastavku. Ova ljestvica će odrediti je li potrebno izvršiti bilo kakve odbitke za povrat novca ovisno o stanju robe. Procjena se vrši prema nahođenju tima za korisničku podršku; ako kupac ospori odluku, tražit ćemo dodatne fotografije ili dokaze koji potkrjepljuju tu tvrdnju. Ako je Larix Plus dogovorio preuzimanje, iznos povrata će biti dogovoren s kupcem prije preuzimanja. Ako kupac koristi vlastitu prijevozničku tvrtku, Larix Plus će ponovno ocijeniti proizvode nakon primitka vraćene robe i zatim u skladu s tim odobriti povrat novca. Obavijestiti ćemo kupca ako treba izvršiti odbitke.

Izvrsno stanje/može se ponovno prodati (puni povrat)
 • Originalno pakiranje, zapečaćeno kako je bilo pri isporuci ili s minimalnom diskretnom trakom za zatvaranje kutije ako je potrebno
 • Svi dijelovi, komponente i upute uključeni
 • Nekorišteno
 • Nesastavljeno/sastavljeno (ovisno kako je proizvod isporučen)
 • Nema oštećenja niti na proizvodu niti na pakiranju
Vrlo dobro stanje (20% odbitak)
 • Neka oštećenja na originalnom pakiranju, pakiranje je ponovno zapečaćeno tako da kutija ne izgleda kao nova
 • Svi dijelovi, komponente i upute uključeni
 • Nekorišteno
 • Nesastavljeno/sastavljeno (ovisno kako je proizvod isporučen)
 • Nema oštećenja na samom proizvodu
Zadovoljavajuće stanje (40-60% odbitak)
 • Nedostaje originalno pakiranje
 • Nedostaju neki dijelovi, komponente i upute
 • Tragovi korištenja
 • Montaža pojedinih komponenti
 • Mala oštećenja na samom proizvodu
Loše stanje (80 – 100% odbitak; Larix Plus može odbiti prihvatiti artikl kao povrat)
 • Nedostaje originalno pakiranje
 • Nedostaju bitni dijelovi i komponente i/ili upute
 • Veći znakovi korištenja
 • Artikl je kompletno sastavljen/rastavljen
 • Artikl je oštećen i nije ga više moguće koristiti

Imajte na umu da se troškovi dostave neće vratiti.

1.3 Roba koja se ne može vratiti

Kupac nema pravo povrata ako roba spada u jednu od sljedećih kategorija:
 • Proizvodi po narudžbi. Neki proizvodi u našem asortimanu označeni su kao izrađeni po narudžbi i ne mogu se vratiti. Ovi proizvodi su kao takvi istaknuti na pojedinačnim stranicama proizvoda na našoj web stranici. Ove informacije možete pronaći pod specifikacijama proizvoda. To će također biti potvrđeno na potvrdi vaše narudžbe. Morate nas kontaktirati odmah, a najkasnije 24 sata od primitka potvrde narudžbe ako želite otkazati. Odbijene isporuke proizvoda po narudžbi ne podliježu povratu novca.
 • Otirač po mjeri. Otirači koji se režu iz role, bilo od strane kupca ili od strane Larix Plus-a, ne mogu se vratiti. Preporučamo da kupac zatraži uzorak otirača prije narudžbe.
 • Personalizirani proizvodi i posebno naručeni artikli izvan našeg standardnog asortimana. To uključuje proizvode koji su izrađeni ili prilagođeni vašim zahtjevima, npr. drugačiju boju ili veličinu/konfiguraciju po narudžbi, kao i proizvode za koje je kupac tražio da Larix Plus nabavi izvan standardnog asortimana.
 • Roba naručena u više od 50 komada osim ako uzorak proizvoda nije naručen prije narudžbe za punu količinu.

1.4 Razmjene

U slučaju da kupac napravi pogrešku u svojoj narudžbi i zahtijeva zamjenu, Larix Plus zadržava pravo naplate preuzimanja i ponovne dostave. Originalna roba mora biti u stanju za ponovnu prodaju prema gore navedenim kriterijima.

1.5 Povrat novca

Povrat novca je određen izvornim načinom plaćanja. Obraditi ćemo vaš zahtjev za povrat u roku od 14 dana od primitka istog ili zahtjeva za otkazivanje narudžbe.

Napominjemo da se troškovi dostave neće vratiti. To uključuje nadoplate za moguće naknade ili specifičnu isporuku , osim ako Larix Plus nije uspio pružiti uslugu prema dogovoru.

2. Otkazivanje narudžbe

Imate pravo otkazati narudžbu u roku od 14 dana. Ako želite otkazati svoju narudžbu, molimo vas da nas obavijestite što je prije moguće kako bismo izbjegli nepotrebne troškove. Imajte na umu da nakon slanja robe, troškovi dostave neće biti vraćeni. Kupac nema pravo otkazati artikle izrađene po narudžbi (kako je navedeno u opisu proizvoda) nakon prva 24 sata; svako otkazivanje takvih artikala naplatit će se po punoj vrijednosti robe. Izvan roka za otkazivanje od 14 dana, otkazivanje vaše narudžbe može uzrokovati dodatne troškove ako je roba već poslana. Ovisno o veličini robe, ti troškovi mogu biti visoki. Larix Plus zadržava pravo naplate bilo kojeg iznosa do pune vrijednosti robe.

3. Odbijene dostave

Ako je roba odbijena prilikom isporuke, Larix Plus će je vratiti u skladište i kontaktirati kupca kako bi dogovorili ponovnu isporuku. Ako dođe do ponovne isporuke, kupcu će se ista naplatiti. Ako se roba više ne traži ili se ponovna dostava ne može dogovoriti s kupcem, Larix PLus će to smatrati otkazanom narudžbom.

4. Izmjena vaše narudžbe

Ukoliko želite na bilo koji način promijeniti svoju narudžbu, javite nam se što je prije moguće kako bismo izbjegli nepotrebne troškove. Imajte na umu da promjena vaše narudžbe nakon slanja možda neće biti moguća i/ili može uzrokovati dodatne troškove.

Jamstvo na proizvod

Svi naši proizvodi su automatski pokriveni sedmogodišnjim jamstvom uz normalnu uporabu. Dulje jamstveno razdoblje za određeni proizvod jasno je navedeno gdje je primjenjivo. Jamstvo se primjenjuje od izvornog datuma kupnje proizvoda. Napominjemo da proizvodi kupljeni prije 4. listopada 2021. podliježu trogodišnjem jamstvu koje je tada bilo ponuđeno.

Jamstvo pokriva kvar i proizvodne nedostatke koji se javljaju tijekom navedenog jamstvenog roka. Jamstvo ne pokriva normalno trošenje, ogrebotine, tragove ili oštećenja uzrokovana udarcima ili nesrećom. Jamstvo se ne primjenjuje ako su napravljene promjene na proizvodu, ako je korišten u svrhu za koju nije dizajniran ili ako je pogrešno skladišten ili montiran. Posebno naručeni artikli izvan našeg standardnog asortimana proizvoda (kao što su oglašeni na našoj web stranici u trenutku narudžbe) nisu pokriveni jamstvom. Za potrošni materijal, kao što su flomasteri za bijele ploče, trake i papirnate ambalaže, slijedimo jamstvo proizvođača, koje je obično kraće od 1 godine.

U slučaju reklamacije, Larix Plus će pregledati proizvod i utvrditi je li nedostatak pokriven jamstvom. Ako se tijekom jamstvenog razdoblja utvrdi da je proizvod neispravan, Larix Plus može popraviti neispravan proizvod, poslati zamjenske dijelove, zamijeniti ga novim artiklom ili vratiti novac. Larix Plus je odgovoran za sve troškove koji nastanu u vezi s popravkom ili zamjenom proizvoda, kao što su troškovi dostave. Ako proizvod više ne prodaje Larix Plus, Larix Plus će ponuditi odgovarajući zamjenski proizvod. Larix Plus je taj koji određuje što čini prikladan zamjenski proizvod.

Ovo jamstvo daje vam posebna prava i pruža vam se uz zakonska prava koja su vam dana zakonom. To ni na koji način ne prejudicira prava koja su vam dana zakonom. Prema zakonu o potrošačima Republike Hrvatske, potrošač ima zakonsko pravo podnijeti pisani prigovor u svojim poslovnim prostorijama i bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov primitak kao i podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte ako roba nije u skladu s ugovorom o prodaji. Zahtjev prema zakonu o potrošačima Republike Hrvatske može biti podložan nedostatku koji je prisutan u trenutku kupnje. Napominjemo da kupnje između poduzeća ne podliježu nužno ovim zakonskim pravima.

Osim u pogledu smrti ili tjelesne ozljede uzrokovane nemarom Larix Plusa-a, Larix Plus neće biti odgovoran kupcu za bilo kakav neizravni ili posljedični gubitak ili štetu (bilo zbog gubitka dobiti ili na neki drugi način), troškove, izdatke ili druge zahtjeve za naknadu osim kako je izričito navedeno u ovim Uvjetima i odredbama.

Informacije o proizvodu

1. Specifikacije i dimenzije proizvoda

Dali smo sve od sebe kako bismo bili sigurni da su sve informacije koje se odnose na proizvode na ovoj web stranici točne. Međutim, neke informacije navedene na web stranici mogu biti nejasne pa nas ne ustručavajte kontaktirati ako vam zatreba potvrda veličine ili bilo koje dodatne informacije o proizvodu.

2. Tipografske pogreške

U slučaju da je proizvod naveden s netočnom cijenom ili netočnim podacima zbog tipografske pogreške ili netočnih informacija primljenih od naših dobavljača, Larix Plus ima pravo odbiti ili otkazati sve narudžbe za taj proizvod.

3. Varijacije boja

Imajte na umu da iz tehničkih razloga može doći do malih odstupanja u boji između proizvoda i slike prikazane na web stranici ili u katalogu.

4. Uzorci proizvoda

Za količinske narudžbe, Larix Plus preporučuje naručivanje jednog artikla kao uzorka prije slanja cijele narudžbe. Ako naručujete kao uzorak, obavijestite nas o tome i mi ćemo pronaći najbolji način da to učinite kako biste izbjegli troškove povratnog prijevoza.

Definicija naših uvjeta prodaje

Larix Plus podržava i tvrtke i fizičke osobe kao kupce. Svi ugovori sklopljeni s Larix Plus regulirani su gore navedenim Uvjetima i odredbama te Zakonu o trgovini, iako je prodaja tvrtkama isključena iz bilo kakvog jamstva, uvjeta ili drugih uvjeta koji impliciraju zakon ili uobičajeno pravo u mjeri dopuštenoj zakonom. Ugovori koje su kupci sklopili s Larix Plus, kako je definirano Zakonom o nepoštenim uvjetima u potrošačkim ugovorima od 21.4.1993.

Nadalje, Larix Plus ima za cilj pružiti izvrsnu uslugu svim našim klijentima. Ako imate problema sa svojom robom ili uslugom koju pružamo, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo učiniti sve da problem riješimo brzo i na vaše potpuno zadovoljstvo.