Važnost team buildinga na daljinu i društvenih aktivnosti

Važnost team buildinga na daljinu i društvenih aktivnosti

Stvaranje kulture zajednice i ureda kod rada na daljinu može biti izazov. Ali s pravim alatima i strukturom, možete se uhvatiti u koštac s najvećim preprekama. Dakle, kako stvoriti kulturu i zajednicu bez zajedničkog uredskog prostora?
Kao menadžer, važno je započeti postavljanjem jasne strukture i pravila koja je vašim zaposlenicima lako slijediti. Jedan od načina može biti rezerviranje društvenih aktivnosti kao što je virtualna pauza za kavu na određeni dan u tjednu, zajedničke digitalne radionice i ručkovi te druga obavezna virtualna okupljanja relevantna za vaše poslovanje. Još jedan dobar savjet je imati kanal za internu komunikaciju. Započnite grupni chat u kojem se možete "digitalno družiti" sa svojim kolegama i zaposlenicima. Ovo stvara zajednicu i postaje prostor za male razgovore i neobavezne razgovore, kao npr. kad naiđete na nekoga u hodniku ili čekajući u kuhinji da kuhalo za vodu zakipi.

Stvorite strukturu za digitalne video konferencije kako bi svi mogli sudjelovati pod jednakim uvjetima i osjećati se prisutnim i saslušanim. Planiranim prijavama kao što je zajednički timski početak dana, dobivate bolji uvid u dobrobit svojih zaposlenika dok gradite zajednicu.
Čovjek sjedi na sofi i radi na laptopu
Rezervirajte suradnje i postavite raspored rada s fiksnim radnim vremenom kako bi svi bili dostupni tijekom najvažnijih sati radnog dana. Na primjer, ručak u isto vrijeme također znači da možete imati digitalne ručkove zajedno kao društvenu aktivnost i da znate kada ljudi imaju pauzu i nisu dostupni za posao.

Fizička aktivnost je također važna i može biti nešto što se zanemaruje radeći od kuće. Rezervirajte 10-minutne pauze i organizirajte mini sesije na kojima se svi povezuju i prate jednostavne vježbe istezanja i pokreta, gdje možete ohrabriti jedni druge, nasmijati se i opustiti. Završite radni tjedan nečim zabavnim poput kviza u petak i team buildinga!