Politika rada na daljinu

Politika rada na daljinu

Imajući politiku rada na daljinu, možete stvoriti bolje uvjete i smjernice za svoje poslovanje i prilagoditi ga načinu rada koji odgovara vašem poslovanju. Razvili smo jednostavan predložak s kratkim opisima koji se može koristiti kao vodič za kreiranje vlastite politike.

Započnite s uvodom zašto je politika razvijena.

Uvod

Ukratko opišite zašto je ova politika uvedena u vaše poslovanje. Definirajte što je rad na daljinu i objasnite razlog odabira rada na daljinu.

Svrha i ciljevi politike

Pojasnite svrhu i ciljeve vaše politike rada na daljinu i na čemu se temelje vaše smjernice. Opišite kako će se politika koristiti u vašem poslovanju, na koga se odnosi, kako se od zaposlenika očekuje da rade i kako ćete surađivati kada postoji potreba.
 

Pozadina

Opišite pozadinu i razloge za politiku, kao što su: promjena metoda rada nakon pandemije, ponovna procjena radne učinkovitosti, bolja ravnoteža između posla i privatnog života itd.
 

Smjernice i preporuke za rad na daljinu

Detaljno opišite pravila i smjernice koje se primjenjuju na rad na daljinu za vašu tvrtku. Kakva su očekivanja od vas kao poslodavca od vaših zaposlenika i obrnuto? Trebali biste uključiti smjernice o radnom vremenu, procesima, odgovarajućim radnim mjestima, sastancima, suradnji sa suradnicima, radnom okruženju, opremi, zdravlju i svim drugim područjima za koja smatrate da su važna. Ovdje treba jasno obuhvatiti sve što očekujete da vaši zaposlenici rade ili ne. Također biste trebali biti jasni što ćete, kao poslodavac, osigurati.
 

Smjernice i preporuke za sigurno i sigurno radno okruženje

Što možete ponuditi svojim zaposlenicima kako biste osigurali dobro radno okruženje kada radite na daljinu? Gdje povlačite granicu između posla i razonode? Kako pratite dobrobit i učinak zaposlenika?
 

Evaluacija i praćenje

Objasnite kako ćete slijediti politiku kako biste ocijenili njezinu učinkovitost i osigurali da je poštuju i zaposlenici i menadžeri. Postavite strukturu tako da možete prilagoditi politiku ako uočite bilo kakve probleme s njom i kako bi odgovarala novim potrebama u budućnosti.