Zašto odabrati aktivno sjedenje?

Zašto odabrati aktivno sjedenje?

Najbolji radni položaj je vaš sljedeći! Prirodne varijacije tijekom radnog dana nisu samo dobre iz perspektive udobnosti, već također pružaju dodatnu energiju. Ergonomski aktivne stolice savršeno su rješenje za sve one koji puno sjede na poslu i žele više vježbati tijekom radnog dana!
Balansirajuća stolica u kućnom uredu

Bolje zdravlje i bolja koncentracija

Za održavanje kretnji u mišićima i zglobovima važna je redovita tjelovježba, a vježbanje može biti teško ako imate sjedeći posao. Stoga pravilno sjedenje može značajno utjecati na vaše blagostanje.

Aktivno sjedenje koje aktivira vašu jezgru tijela povećava kondiciju i pomaže u jačanju mišića leđa i trupa. Vaše tijelo je stvoreno da se kreće i napreduje kada je aktivno. Dugi sati sjedenja mogu stisnuti diskove u lumbalnom dijelu kralježnice, a u najgorem slučaju može dovesti do diskus hernije.

Tri dobra razloga za korištenje aktivne stolice:

1. Vaši duboki mišići počinju raditi, povećava se razina energije i potrošnja kalorija što je pogodno i za vaše tijelo i za vašu koncentraciju.

2. Kada se krećete, poboljšava se cirkulacija krvi i oksigenacija. To vas pak čini učinkovitijima i produktivnijima.

3. Vaše držanje se poboljšava kako zdjelica postaje jača i omogućuje uspravniji položaj sjedenja.
Žena sjedi na balansnoj lopti/stolici za elektropodiznim uredskim stolom

Koja vrsta aktivne stolice je prikladna za vas?

Uz širok izbor dostupnih aktivnih stolica, lako možete pronaći stolicu koja odgovara vašem načinu sjedenja. Ako se volite vrpoljiti, razmislite o stolici na kotače ili balansnoj lopti, ali ako više volite stabilnost, onda bi stolac s naslonom ili fiksnim nogama mogao biti bolja opcija.

Balansne stolice su prirodno nestabilne, što znači da se tijelo treba koncentrirati kako bi pravilno sjedilo. To rezultira jačim mišićima oko torza, samo ako sjedite i radite.

Kada sjedite na balansnoj lopti, prirodno se aktiviraju trbušni, bočni i leđni mišići, a trup jača. Balansna lopta dobra je nadopuna tradicionalnoj uredskoj stolici tako da se možete prebacivati s jedne na drugu.

Stolica za pilates je vrsta balansne stolice s napuhanim sjedalom koje podsjeća na loptu za pilates. Ova pilates funkcija posebno je prikladna za one koji rade u zdravstvenom sektoru, kozmetičkim salonima ili drugim poslovima koji zahtijevaju da sjedite blizu druge osobe dok radite. Stolica vam omogućuje jednostavno kretanje i približavanje pacijentu ili klijentu na odgovarajućoj radnoj visini, primjerice kada se krećete oko osobe da šišate kosu ili nanosite šminku..

SAVJET! Vježbajte leđa i trup dok sjedite

Preporučamo BACK APP – stolac za ravnotežu koji prati pokrete vašeg tijela i omogućuje bolji položaj sjedenja.

  • Funkcija balansiranja pomaže u treniranju mišića koji podupiru lumbalnu kralježnicu.
  • Znanstvena istraživanja pokazuju da stolica pruža istu vježbu za mišiće trupa kao vožnja biciklom, jahanje ili vožnja kanua.
  • Istraživanja pokazuju da neki ljudi koji pate od problema s leđima osjete smanjenje boli kada koriste BACK APP.
Vidi proizvod
Nasmiješeni muškarac sjedi na balansnoj stolici na svom radnom mjestu

Stolice sedlo podupiru tijelo

Za one koji traže ergonomskiju mogućnost sjedenja, ali nisu sigurni je li balansna stolica za vas, postoji još jedna alternativa: stolice sedlo.

Tri razloga da odaberete stolicu sedlo:
  • Na stolici sedlo sjedite u položaju za jahanje i automatski zauzimate dobro držanje dok su vam ramena, kukovi i koljena oslonjeni.
  • Cirkulacija krvi u nogama je poboljšana u usporedbi sa sjedenjem na tradicionalnoj uredskoj stolici tijekom dana.
  • Izbjegava se napetost u leđima koja je obično uzrokovana nepravilnim položajem sjedenja..
Stolice sedlo dostupne su s ili bez naslona. Naslon za leđa daje vam malo veću potporu, plus imate prednost sjedenja na više načina, pomicanjem naslona u prednji, stražnji ili bočni položaj. Imamo širok asortiman stolica sedlo s kotačima koji vam omogućuju da pronađete odgovarajuću alternativu vašoj tradicionalnoj uredskoj stolici.

Mijenjanje položaja ključno je za izbjegavanje ozljeda leđa

Nekoliko sati dnevnog sjedenja negativno utječe na naše tijelo. Najbolje je izbjegavati statične položaje i što češće mijenjati radni položaj za stolom.

Ako stvarno želite biti aktivni dok radite, stolni bicikl je siguran način da to učinite! Kada pedalirate, razina vaše energije će se povećati i potaknut ćete cirkulaciju krvi. To je izvrstan način da sagorite nešto kalorija dok sjedite za stolom i obavljate svakodnevne zadatke ili prisustvujete sastancima.

Ergonomski dizajniran ured omogućuje vam prebacivanje između sjedenja i stajanja, kao i između različitih vrsta stolica. Ergonomski uredski stolac podržava i nudi prilagodbu vašem obliku tijela, dok aktivna stolica aktivira vaše mišiće i prirodno ispravlja vaše držanje.



Što je bitno kod odabira uredske stolice?
Pilates lopta za balansiranje s presvlakom od sive tkanine
Pilates lopta za balansiranje CORBRIDGE
94,- €
Stolni bicikl za elektropodiznim uredskim stolom
Stolni bicikl
470,- €

Optimalna varijacija

Stolica za aktivno sjedenje može nadopuniti klasičnu uredsku stolicu. Najbolja kombinacija je prebacivanje između uredske stolice i neke vrste aktivne stolice te rad za stolom koji se može podizati i spuštati. Tada se možete jednostavno prebacivati između stajanja, normalnog sjedenja i aktivnog sjedenja.

Imajte na umu da se aktivni stolac u početku dnevno smije koristiti samo oko sat vremena dok se tijelo ne navikne na novi položaj sjedenja. Uobičajeno je osjetiti učinak stolice u obliku boli pri vježbanju. Mišići se aktiviraju prirodnim pokretima, a mišići i jezgra s vremenom postaju jači. Uskoro će svaki radni dan biti ispunjen energijom!


Koju vrstu uredskog stola odabrati?

 

Pitajte nas o aktivnom sjedenju

Ako trebate više informacija o našim proizvodima, uvijek ste dobrodošli da nas kontaktirate. Rado ćemo vam pomoći!