Ured budućnosti: svrha i prednosti

Ured budućnosti: svrha i prednosti

Rade li vaši zaposlenici trenutno od kuće? Ima li puno praznih radnih mjesta u vašem uredu? Ako je tako, možda je vrijeme da izbacite stolove i napravite mjesta za kreativne prostore za suradnju.
Kako se ograničenja ukidaju, radna mjesta u svijetu se također vraćaju u normalu. Ili možda ne? Mnogo stvari ukazuje na to da ono što smo prije pandemije smatrali 'normalnim' zapravo više nije. Umjesto toga, vidjet ćemo novu vrstu ureda kao i više hibridnog rada, odnosno kombinaciju rada na daljinu i uredskog rada.

Postoji mnogo prednosti hibridnog rada. Prije svega, zaposlenicima daje veću fleksibilnost i veću kontrolu nad svojim vremenom, što mnogima uvelike olakšava svakodnevni život. Osim toga, budući da se posao više ne mora obavljati s određenog mjesta, to također povećava šanse za vas, kao poslodavca, da pronađete ljude s pravom stručnošću za vašu tvrtku bez obzira gdje se nalaze. No kako se povećava mogućnost rada na daljinu, tako se povećavaju i zahtjevi na radnom mjestu. Mora biti vrijedno u fizičkom odvođenju sebe na posao u uredu.
Jedan od načina da se ured učini privlačnijim je da se usredotočite na stvari za koje zaposlenici smatraju da su nedostaci rada na daljinu ili im nedostaju. Na primjer, nedostatak društvene interakcije, što je za mnoge ljude najveći nedostatak rada od kuće. Ne samo zbog osjećaja zajedništva nego i zbog kreativnosti. Jednostavno putovanje na posao donosi nove prizore, zvukove i iskustva koja daju inspiraciju. Jednom kad ste tamo, često je lakše razmijeniti ideje i dobiti povratne informacije u fizičkom susretu nego telefonom ili videopozivom.
Ako se jednostavno usudite osporiti ideju o tome kakav bi ured 'trebao' biti, opcije su beskrajne!
Stoga, pravo je vrijeme za dizajn radnog mjesta na način koji promovira društvena okupljanja i kreativnost. Istodobno, važno je zapamtiti da svatko na radnom mjestu ima različite potrebe i želje. Neki ne mogu raditi u uredu otvorenog tipa, ali trebaju izoliranije prostore gdje se mogu koncentrirati bez ometanja. Za druge je važno da se mogu prebacivati između rada za svojim stolom i u udobnoj fotelji. Ako se jednostavno usudite osporiti ideju kakav bi ured 'trebao' biti, mogućnosti su beskrajne! Pronađite inspiraciju za svoj ured budućnosti u našem asortimanu namještaja s idejom o bjekstvu.