Zašto je vaše radno okruženje ključno za snažnu kulturu

Zašto je vaše radno okruženje ključno za snažnu kulturu

Dobro radno okruženje daje dobre rezultate. Male, jednostavne promjene mogu napraviti veliku razliku u osjećaju zajednice i motivacije na svakom radnom mjestu. Uz veću slobodu i više mogućnosti kada su u pitanju radna mjesta i rad na daljinu, možda je važnije nego ikad zadržati jaku kulturu tvrtke.
Činjenica da dobra atmosfera i osjećaj zajedništva na radnom mjestu pomažu zaposlenicima da se osjećaju bolje, nije neka nova informacija. Dobri odnosi na poslu čine nas otpornijima na stres kada se suočavamo s izazovnim zadacima. To nas čini produktivnijima i vjerojatno će značiti da ostajemo kod svog poslodavca dulje vrijeme. Možda najvažnije od svega, čini nas ugodnijim biti na poslu. Uvođenjem malih promjena možete postići velike razlike kada je riječ o tome da svaki zaposlenik bude sretan na radnom mjestu.
Soba za odmor središnji je prostor za druženje i izgradnju odnosa na poslu. Nešto jednostavno kao što je imanje posude s voćem, zaposlenicima može napraviti veliku promjenu u radnom okruženju. Daje ljudima dodatan razlog za protezanje nogu i omogućuje spontane sastanke i razgovore uz posudu s voćem. Udobna sofa ili dvije u uredu pružaju vašim zaposlenicima odmor od svojih stolova i omogućuju im da se sastanu u opuštenijoj atmosferi. Privržena soba za odmor poboljšava dobrobit za one koji ponekad moraju provesti malo vremena sami.
Kada nudite hibridno radno mjesto, još je važnije stvoriti i održavati jaku kulturu tvrtke.
Dajući vašim zaposlenicima priliku da sami odluče žele li raditi od kuće ili u uredu, također će vjerojatno povećati i produktivnost i vjerojatnost privlačenja novih zaposlenika u vašu tvrtku. Međutim, kada nudite hibridno radno mjesto, još je važnije stvoriti i održavati jaku kulturu tvrtke. Danas smo svi dobro svjesni koliko je lako osjećati se kao da ste isključeni iz zajednice na radnom mjestu ako većinu vremena radite na daljinu. Jedan jednostavan način da se smanji rizik da se bilo tko osjeća isključeno i učiniti klimu inkluzivnijom je održavanje svih sastanaka digitalno, čak i ako samo jedna osoba radi od kuće. Zajednički email ili chata, također mogu pomoći u izgradnji jedinstva i stvaranju odnosa među zaposlenicima. Također može biti korisno stvoriti vezu koja se ne odnosi izravno na posao, ali je posvećena opuštenijim i osobnim temama - možda samo za slike slatkih mačaka ili zabavne video isječke!