Pet team building aktivnosti koje možete raditi sa svojim kolegama

Pet team building aktivnosti koje možete raditi sa svojim kolegama

Prijelaz na rad na daljinu natjerao je mnoge od nas da cijene vrijednost osjećaja zajedništva na poslu. Sada kada se konačno možemo vratiti na svoja radna mjesta, društvena transformacija može biti teška za neke ljude. Atmosfera u sobi za odmor može biti malo okočena i nervoznija nego prije pandemije. Dakle, sada je možda vrijeme za uvođenje aktivnosti koje će izgraditi odnose i probiti led! Evo naših pet najboljih savjeta.

Filmski ili serijski klub

Nakon vremena, ono što svi trenutno gledaju, vjerojatno je najčešća tema razgovora u sobi za odmor. Pa zašto to ne učiniti organiziranom aktivnošću? Koncept je jednostavan i možete ga strukturirati kako god želite. Jedna epizoda tjedno ili cijela sezona mjesečno? Unaprijed određene točke rasprave, ili možda pojedinačne recenzije? I lako je uključiti ljude koji rade na daljinu okupljanjem na videosastanku.

Neuobičajeni dan prodaje/zamjene

Upoznajte svoje kolege dok ažurirate svoju garderobu! Nečiji stil odijevanja ili ukus u dizajnu interijera mogu otkriti mnogo o nečijoj osobnosti. Ali to može biti i veliko iznenađenje! U svakom slučaju, mnoge naše stvari dolaze s pričom – i onom koja također može poslužiti kao dobar početak razgovora. Zbrkana rasprodaja ili dan zamjene također može biti raznolik, na primjer postavljanjem određene teme. Kao što su zabava i svjetlucanje, knjige, cipele ili možda "moja najsmješnija kupnja".

Joga i meditacija za vrijeme pauze

Prednosti zajedničkih sesija joge i meditacije na radnom mjestu su bezbrojne i nadilaze izgradnju odnosa. Joga i meditacija sprječavaju stres i ukočenost, čine vas manje sjedećim, pospješuju cirkulaciju i daju vašem mozgu zasluženi odmor – da spomenemo samo nekoliko prednosti.

Kviz petkom

Tko ne uživa u zabavnom kvizu? Mogućnosti su beskrajne! Podijelite grupu u timove ili se natječite kao pojedinci. Imajte stalni raspored tko vodi kviz i postavlja temu ili koristite kvizove koje pronađete na internetu ili mobilnim aplikacijama. Ako mnogi od vas rade od kuće, web stranice i aplikacije mogu biti dobro rješenje, jer je sve digitalno.

Klub za pauzu za kavu

Znamo, obećali smo popis bez spominjanja pauze za kavu, ali nismo mogli odoljeti! Pauza je za neke ljude svetinja, ali još uvijek ima puno potencijala. Klub za pauzu za kavu mogao bi biti jednostavan kao da je jedna osoba zadužena za osvježenje jednom tjedno. Ne mora biti ništa posebno skupo ili luksuzno. Ali neobični zalogaji iz drugih zemalja, ili možda poslastice inspirirane filmom, to su neke ideje koje će vam sigurno pružiti mnogo stvari o kojima možete razgovarati.