5 stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru uredske stolice

5 stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru uredske stolice

Ako postoji jedan predmet na vašem radnom mjestu s kojim nikada ne biste trebali napraviti kompromis, to je vaša uredska stolica. Nepravilno sjedenje može dovesti do brojnih mišićno-koštanih problema pa je važno imati stolicu koja će vam pomoći da sjedite u najboljem položaju.

Dobra uredska stolica prati pokrete vašeg tijela, smanjuje rizik od ozljeda od naprezanja i pomaže vam da pravilno sjedite, bez obzira koliko dugo provodite sjedeći svaki dan. Dobra uredska stolica ključna je i za vašu dobrobit i vašu produktivnost. Međutim, nijedna veličina ne odgovara svima i ono što odgovara jednoj osobi možda neće odgovarati drugoj, čak ni u sličnom radnom okruženju. Evo 5 važnih stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru uredske stolice.
Žena sjedi za elektropodiznim stolom i radi na računalu

1. Koliko sati sjedite?

Najvažnije pitanje koje si treba postaviti je koliko sati dnevno ćete sjediti u stolici. Što više sati sjedite, trebat će vam bolja stolica. Kako bismo vam olakšali pronalazak stolice koja odgovara vašim potrebama, ponudu dijelimo na četiri preporučena vremena sjedenja: 4, 8, 12 i 24 sata. To znači da imamo sve, od osnovnih stolica za ljude koji rijetko sjede do opcija za teške uvjete rada koje nude visoku razinu udobnosti sjedenja tijekom dugog radnog vremena.

  • 4 sata: Ako ste većinu radnog vremena u pokretu i samo nakratko sjedite za svojim stolom, možete se dobro snaći s relativno jednostavnom i jeftinom stolicom.
  • 8 sati: Najčešći tip uredske stolice. Ako radite prosječno dug radni dan i većinu vremena provodite sjedeći, potrebna vam je ergonomska stolica s dobrim mogućnostima podešavanja.
  • 12 sati: Radite li duge smjene sjedeći? Tada biste trebali odabrati stolicu prikladnu za 12 ili više sati korištenja koja nudi optimalnu potporu i mogućnost prilagođavanja sjedala vašem tijelu.
  • 24 sata: Ako netko koristi stolicu 24 sata dnevno, kao što je to u kontrolnim sobama ili pozivnim centrima, onda ona mora zadovoljiti iznimno visoke standarde za prilagodbu i udobnost – baš kao i naši certificirani 24-satni modeli stolica.

 

SAVJET! Za one koji sjede nekoliko sati u komadu

Naša 24-satna stolica LIVERPOOL napravljena je za dugotrajnu upotrebu. Idealna je za obične urede, kao i za teška okruženja kao što su 24-satni pozivni centri.
  • Jednostavno podešavanje visine naslona za leđa i udobnog naslona za glavu
  • Visina i kut sjedala su podesivi
  • Lumbalni jastučić na napuhavanje za potporu i udobnost
  • Kut i visina naslona za ruke mogu se podesiti
  • 24-satni certifikat jamči najbolju udobnost tijekom dugih radnih razdoblja
Dvoje ljudi opušteno sjede za svojim odvojenim stolovima u uredu

2. Odaberite mehanizam koji omogućuje pravu vrstu kretanja

Za optimalan radni položaj vrlo je važno da sjedalo i naslon stolice prate vaše prirodne pokrete jer vaše tijelo treba redovito mijenjati položaj. Međusobni odnos između sjedala i naslona reguliran je mehanizmom stolice: kvalitetniji mehanizam omogućuje veću prilagodljivost i ergonomsko držanje.

PCB (stalni povratni kontakt): Naslon prati pokrete vašeg gornjeg dijela tijela dok je sjedalo fiksirano.

Zaključani nagib: Jednostavan mehanizam u kojem naslon i sjedalo zadržavaju isti kut jedan prema drugom čak i kada se ljuljaju. Položaj se može zaključati na mjestu ili ostaviti u načinu ljuljanja. Otpor se postavlja prema vašoj tjelesnoj težini.

Sinkronizirano: Sjedalo i naslon međusobno djeluju u omjeru 1:2, što znači da se sjedalo mijenja za jedan stupanj na svaka dva stupnja na koja se leđa pomiču prilikom ljuljanja. Sjedalo i naslon mogu se zaključati u fiksnim položajima, a otpor možete prilagoditi svojoj težini.

Višesinkronizirano: I ovdje sjedalo i naslon međusobno djeluju u omjeru 1:2, ali imate i mogućnost odvajanja sjedala, što olakšava povremeno istezanje tijela i povećanje cirkulacije krvi u nogama i stopalima.

Asinkrono: Nagib sjedala i naslona može se podesiti neovisno, te fiksirati u najudobniji položaj ili ostaviti da prati vaše pokrete (slobodno plutanje). To vam omogućuje da položaj sjedenja u potpunosti prilagodite svojim željama.

SAVJET! Elegantan dizajn i mehanizam za sinkronizaciju

Moderna uredska stolica LANCASTER u čistom skandinavskom stilu stvorena je za svestranost. Model je dostupan u nekoliko boja – pronađite svoju omiljenu.
 
  • Prilagodite dubinu sjedala, kao i visinu sjedala i naslona kako bi odgovarali vašem tijelu
  • Mehanizam sinkronizacije može se podesiti za najbolju udobnost
  • Ruka i naslon za glavu su podesivi
  • Dostupan s opcijama visokog i niskog naslona
  • Lako pronaći položaje za sjedenje koji vam odgovaraju i pomažu u sprječavanju ozljeda na radu
Žena sjedi na ergonomskoj uredskoj stolici i oslanja ruke na naslon za ruke

3. Potražite ergonomske dodatke

Da bi vaša nova stolica vašem tijelu pružila potrebnu potporu, mora se moći prilagoditi vašoj visini, težini i obliku vašeg tijela. Budući da smo svi različiti, za maksimalnu udobnost trebali biste potražiti stolicu s nekoliko različitih mogućnosti podešavanja. Budući da smo svi različiti, trebali biste potražiti stolicu s nekoliko različitih mogućnosti podešavanja. Iskoristite sve funkcije stolice i namjestite je u redovitim razmacima, a time će te izbjeći statičan položaj sjedenja.

Podesiva visina sjedala: Kontrolirano vašom visinom. Ispravna visina sjedala je da cijeli taban bude na podu kada su leđa pritisnuta uz naslon.

Podesiva dubina sjedala sjedala: Osigurava cirkulaciju krvi do potkoljenica i stopala. Namjestite se tako da dobijete šaku između stolice i koljena kada je taban na podu.

Podesiva visina naslona: Naslon za leđa prati prirodnu zakrivljenost lumbalne kralježnice i zdjelice.

Sjedalo s mogućnošću naginjanja: Omogućuje dobro držanje naginjući sjedalo malo prema naprijed dok su vam kukovi malo viši od koljena.

Podesivi rukonasloni: Pravilno podešavanje vertikalno i bočno rasterećuje ruke i mišiće vrata i ramena.


Što je ergonomija?

SAVJET! Olakšajte varijaciju položaja sjedenja

Preporučujemo uredsku stolicu STIRLING, udobnu i prilagodljivu stolicu. Koristite sve funkcije za sprječavanje ozljeda na radu.

  • Sinkrona tehnologija stolice znači da naslon i sjedalo prate vaše pokrete
  • Jednostavno mijenjanje položaja sjedenja i time se povećava cirkulaciju krvi
  • Nasloni za leđa i glavu podesivi su po visini kako bi pružili dobru potporu
  • Naslon za ruke se može mijenjati po visini i bočno
  • Zaobljeno sjedalo za smanjenje pritiska na koljenima i na stražnjoj strani bedara

4. Više izbora i dodatne opreme

Na vaš izbor stolice također mogu utjecati specifični dodaci ili značajke. Na primjer, mrežasti naslon je popularan izbor. Nasloni za ruke i glavu dostupni su kao opcija za osnovne modele, dok su standardni dodaci premium stolica.

Visok ili nizak naslon: Ovo je stvar preferencije, ali osnovno pravilo je da vaša cijela leđa trebaju biti poduprta, tako da višim korisnicima odgovara viši naslon.

Naslon za glavu: Naslon treba biti u visini vrata kako bi rasteretio vrat i ramena. Može se podesiti po visini i kutu kako bi pružio najbolju moguću potporu.

Nasloni za ruke: Nasloni za ruke rasterećuju ramena i trebaju biti podesivi kako bi bili u pravom položaju za vas, tako da se vaše podlaktice mogu udobno odmarati na stolu ili na naslonima za ruke. Trebaju biti podesivi prema gore i dolje, vodoravno i bočno.

Prozračan mrežasti naslon: Ovdje se ne radi samo o izgledu; mrežasti stražnji dio također ima praktičnu funkciju. Propuštajući zrak, ovo je savršen izbor ako vam je u uredu vruće.

Lumbalna pumpa: Omogućuje vam da napuhnete oslonac u donjem dijelu naslona kako biste uklopili prirodnu krivulju u obliku slova S kako biste ublažili bolove u leđima.
Uredska stolica LANCASTER
735,- €
Uredska stolica s naslonom od mreže za uredskim stolom
Uredska stolica MARLOW
285,- €

5. Boja, dizajn i materijal

Kada ste suzili neke stolice koje odgovaraju vašim potrebama, počinje zabavni dio: odabir dizajna vaše stolice. Dostupne su i stolice tradicionalnog ili modernog izgleda. Mnogi naši modeli dolaze u nekoliko različitih boja. Što se materijala tiče, imate izbor tkanine, umjetne kože ili prave kože, ovisno o vašim željama i proračunu.

Ostalo je na vama. Naš široki asortiman jamči da ćete pronaći stolicu koja je prava za vas, bez obzira tko ste. Ako imate poteškoća s odabirom, uvijek nas možete kontaktirati – rado ćemo vam pomoći!